Форуми към сайта на "Сектрон" ООД
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
September 22, 2018, 06:26:41 pm

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Здравейте и добре дошли във форумите към сайта на "Сектрон" ООД
12094 Публикации в 819 Теми от 900 Членове
Последен член: gvarbanov
* Заглавна Страница Помощ Търси Календар Вход Регистрирай Изход
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Контролни панели  |  Тема: Свързване на Ал.Централа с GSM Дайлер 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 Надолу Изпечатай
Автор Тема: Свързване на Ал.Централа с GSM Дайлер  (Прочетена 21392 пъти)
bran
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


« -: October 01, 2011, 03:37:52 pm »

Здравейте,имам домашна алармена система която си я монтирах на вилата и си функционира нормално.но сега искам да си сложа и ГСМ Дайлер за да ме известява.Но понеже не съм много уверен как точно се свързва,избягвам от опити.Прилагам снимки на устройствата и как са свързани.
Трябва ми схема от централата към ГСМ дайлера как да ги свържа,впоследствие ще го програмирам сам.
Ще съм благодарен на тези които ми помогнат.
http://prikachi.com/images/472/3880472V.jpg
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #1 -: October 01, 2011, 06:18:53 pm »

Трябва от pgm на алармената система да подадеш вход към входал аларма.
Активен
bran
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


« Отговор #2 -: October 02, 2011, 01:43:35 am »

Извинявам се че разпитвам подробно,но да разбирам че ми пишеш да свържа:

Ал.централа   ГСМ Дайлер

CNTR   -----------   AL
GND     -----------  GND
+12    ------------  +12
Само това ли е,без да се свързва друго!!
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #3 -: October 02, 2011, 10:33:02 am »

Не знам какво ти пише на изхода на алармената централа но принципно е така
Активен
bran
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


« Отговор #4 -: October 02, 2011, 04:29:01 pm »

Това пише за централата:
Клема - CNTR е изход отворен колектор с активна нула до 50 mA и резистор 1к към +12
волта, за управление на допълнителни автономни сирени или телефонни набирачи сработващи
с отпадане на плюс.
Клема - STAT е изход отворен колектор с активна нула при включена система до 50 мА

Много малко кабелчета ми се виждат за свързване,при наличие на толкова места. Grin
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #5 -: October 02, 2011, 05:38:27 pm »

Нито си публикувал схема на свързване на панела нито на дайлъра....не очаквай точен отговор.Принципно тези 3-те са достатъчни.
Активен
bran
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


« Отговор #6 -: October 02, 2011, 09:09:39 pm »

Схемата е точно на този линк:
http://prikachi.com/images/472/3880472V.jpg
Може би не си забелязал,но горе има схема как е свързана Ал.централа с датчиците.Както и самите снимките с вход/изходите на централата и дайлера.
Все пак ще те помоля да погледнеш и кажеш последната си дума. Smiley

Едит:Май пишеш за схемите дадени от производителя,ако не възразяваш ти пращам линковете на лично/не може нещо/  на мейла.
« Последна редакция: October 02, 2011, 09:20:00 pm от bran » Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #7 -: October 03, 2011, 08:50:35 am »

Видях я но мислех че е за дайлъра.Това е Keeper най-вероятно и според мен само трябва да свържеш алармения вход към CTRL
Активен
bran
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


« Отговор #8 -: October 05, 2011, 05:58:30 pm »

Днесимах възможност да пробвам дали ще заработи....но още отначало греда.Нещо не мога да програмирам дайлера,софтуера не детектва дайлера изобщо.Излползвам USB-COM port и се съмнявам в него.
Все пак да попитам трябва ли да се свърже/подаде захранване/ дайлера към ал.централа и тогава да се опитва програмирането или може и без да се свързва.......За протокола пробвах и двата начина но не става и ми изписва"
Run-time Error '8020' Error Reading Comm Device
Активен
Nick
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 101


« Отговор #9 -: October 07, 2011, 09:43:03 pm »

Това е GSM дайлер е на една старозагорска фирма.
Ако не е редно да го поставя тук, все ще се намери някой да го изтрие, макар, че аз не виждам нищо лошо...
Цитат
2.2. Програмиране на модула XXXX
Програмирането се извършва посредством специализиран софтуер “XXXX” и
RS кабел за връзка между компютъра и модула /от доставчика/. Програмирането може да се извърши без спиране на захранването на модула GSM-D4T4.
1. Стартира се софтуерът за програмиране – избран и активиран сериен порт.
2. Премахва се джъмпера разположен в близост до куплунга за програмиране.
3. Свързва се RS кабела за програмиране.
4. Ресетира се модула GSM-XXXX чрез бутонът “RESET” разположен до куплунга за
програмиране или чрез подаване на захранването. Влизане в режим на програмиране.
5. Прочитат се параметрите на модула.
6. Програмират се желаните параметри.
7. Записват се параметрите в модула.
8. Изход от режима на програмиране.
9. Премахване на RS кабела за програмиране.
10. ПОСТАВЯНЕ НА ДЖЪМПЕРА. АКО ДЖЪМПЕРА НЕ СЕ ПОСТАВИ МОДУЛЪТ НЕ Е
ФУНКЦИОНИРАЩ.
11. НАТИСКАНЕ НА БУТОН “RESET” ЗА ПЪЛНА ИНИЦИАЛИЗАЦИЯ НА МОДУЛА И
GSM МОДЕМА.
Модулът GSM-XXXX получава сигнали от входовете за следене на състоянието на
охранявания обект. Входовете се управляват с GND /желателно е да се вземе от захранването на
модула/. Трябва да се има в предвид захранването на модула от охранителната централа, тъй като
консумацията на GSM модемът от модула GSM-XXXX е променлива в зависимост от нивото на
сигнала от GSM мрежата, има вероятност тази консумация да стигне в пикови моменти до
0,5А/13,8V. Трябва да се прецени в зависимост от датчиците свързани към този изход дали не
превишават допустимия ток на изхода в такива моменти, за да се избегне сработването на
защитата от страна на централата. Ако е необходимо, може да се свържи захранването на модула
GSM-XXXX към акумулатора на охранителната централа. Може да се използва и допълнителен
външен захранващ блок, но е задължително съвместяване на GND. Напрежението на
захранването не трябва да бъде по-малко от 9V.
Сигналите които се следят са : Отваряне, Затваряне, Ниски батерии, Възстановяване на
батериите, Липса на 220V, Възстановяване на 220V, Активиране на Сирена, Възстановяване на
Сирена, Състояние на изхода-ON/OFF.
Сигналът за Ниски батерии, Възстановяване на батериите се генерира от захранването на
модула GSM-XXXX.

На диска със софтуера за програмиране има и PDF файл с подробно обяснение.
Успех!
« Последна редакция: October 07, 2011, 09:50:22 pm от Nick » Активен
bran
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


« Отговор #10 -: October 07, 2011, 11:29:03 pm »

Не знам къде бъркам но ето какво направих аз.
Свързах по следния начин:

Ал.централа   ---------------           ГСМ Дайлер

CNTR          ---------------------------     AL
GND            ----------------------------  GND
+12               -------------------------  +12
Без да се свържа друго!! И след това следвах инструкциите но нещо не се получи,излезе Run-time Error '8020' Error Reading Comm Device.
5. Прочитат се параметрите на модула. ''не се получи при мен
Но утре пак ще пробвам да видим кво ще излезе.

П.С.
4. Ресетира се модула GSM-XXXX чрез бутонът “RESET” разположен до куплунга за
програмиране /е ясно/или чрез подаване на захранването Какво ще рече това!!Нали се свързва с Ал.Централа предварително и светва една лампичка.Пробвах без да подавам напрежение да се програмира чрез COM ,порта не става.
Активен
Nick
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 101


« Отговор #11 -: October 08, 2011, 10:04:41 pm »

Такива съм монтирал 4-5.До сега не съм имал проблем.
Поне по спомен всеки път съм го програмирал преди да го свържа към централа.Без захранване само с неговия кабел не става.Захранвал съм го с акумулатор.Вадиш джъмпера предварително.След като го захраниш, активираш компорта.Трябваше май да "светне" зелено.После натискаш бутона, не за да го ресетваш, а за да се "сети", че ще го програмират.После го четеш (Read par) променяш каквото искаш и после го записваш с (Write par) .
Това всичко е по спомени.
Обърни внимание на това:
11. Program: Влизане в режим на програмиране на модула. След подаване на захранването
или (ако е вече захранен) след натискане на бутона “RESET” на модула в интервал от 20 секунди може да се влезе в
режим на програмиране /в информационното поле се изписва “RESET”/. След изтичане на
това време модула е в активен режим. Излизането от Програмен режим става чрез бутон
“Active” или чрез бутона “RESET” на модула.
Това намерих из нет-а:
Входовете се управляват с GND.
За Open/Close
-При отваряне на обекта, на вход O/C трябва да се подаде GND
-При включване на охраната GND трябва да отпадне от вход O/C

За Alarm/Restore
-При аларма, на входа (AL)  на трансмитера трябва да отпадне GND
-При възстановяване на алармата, на входа  (AL) на трансмитера трябва да се подаде GND

Като гледам твоите изходи по-горе, ти ще трябва да слагаш релета, за да си нагласиш управлението на трансмитера.
А за програмирането на трансмитера, бъркаш нещо дребно, но нямам при мен да пробвам...  Wink
Моя кабел който ми остана от монтажът  е с RS232.
« Последна редакция: October 08, 2011, 10:48:58 pm от Nick » Активен
bran
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


« Отговор #12 -: October 27, 2011, 05:40:33 pm »

Благодарности на "Nick,Fatmacheto"
След толкова мъки Дайлера взе да функционира нормално и си набира,праща съобщения без да се слагат релета.
Проблема при програмирането се оказа USB-COM порта.Бях писал по мейла на фирмата  производител на Дайлера че изпитвам затруднения с монтажа,бяха любезни да ми звъннат по телефона и да разяснят че проблема най-вероятно е в USB-COM порта,просто някои евтини такива не ставали за програмиране.
Сега пък ме интересува на теория колко часа може да издържи системата на батерия при спряно ел.захранване,можели да се сложи по-издръжлива батерия на централата евентуално/не че има място/


Системата е следната:
3 обемни датчика
ГСМ Дайлер
Външна сирена+Батерия
Централа+Батерия

Все пак тук сте специалисти, да попитам:
Може ли с SMS да променям номерата за известяване на Дайлера при възникнало действие.Иначе трябва да се демонтира и ще се изгуби 30 мин поне. Grin
Активен
Nick
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 101


« Отговор #13 -: October 29, 2011, 11:30:46 pm »


Програмиране на функциите

   1.Първоначално чрез PC + софтуер
  2.След това по всяко време дистанционно чрез SMS
   и специални команди.

   3.Изключване и включване на функции в модула за
   oптимизиране на разходите.

   Технически параметри
захранващо напрежение :
  - 13.8V DC (10V DC - 15V DC) стабилизирано
  - 25mA - 30mA нормално, до 100mA пиково

консумиран тоk :
  - консумираният ток зависи от работата на GSM
   модема в мрежата

До тук с откровенията Smiley Все пак тук става въпрос за друга техника...
  Чичко Гугъл е голяма работа  Wink
Активен
bran
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 11


« Отговор #14 -: October 30, 2011, 11:02:30 pm »

............ ако ми говореха тези цифри нещо едва ли щях да питам.
А за дайлера не видях да пише примерно за смяна на номер да се изпрати SMS +8403409....+ позиция на номера.Но както и да е ,не е много важно.
Благодаря отново.
Активен
Страници: [1] 2 3 Нагоре Изпечатай 
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Контролни панели  |  Тема: Свързване на Ал.Централа с GSM Дайлер « назад напред »
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страницата е създадена за 0.045 секунди с 20 запитвания.