Форуми към сайта на "Сектрон" ООД
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
August 17, 2018, 05:45:27 pm

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Здравейте и добре дошли във форумите към сайта на "Сектрон" ООД
12087 Публикации в 816 Теми от 899 Членове
Последен член: gvarbanov
* Заглавна Страница Помощ Търси Календар Вход Регистрирай Изход
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Софтуер  |  Тема: WINLOAD? 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 3 Надолу Изпечатай
Автор Тема: WINLOAD?  (Прочетена 18270 пъти)
vankata
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 183



« -: March 18, 2010, 10:32:20 am »

Здравейте. Преди време инсталирахме новата версия на WINLOAD - а 5. нещо. След като я инсталирахме, се оказа, че тя не разпознава старите контролни панели на Paradox, които се разпознаваха от версия 4.60, на която се върнахме отново. Въпроса ми е това нормално ли е? Не би ли трябвало новите версии да поддържат старите версии на контролните панели или просто версията е била нещо бъгава?
Лек ден!
Активен

" Човек не може да получи, ако не даде нещо в замяна. За да получиш нещо, трябва да загубиш друго със същата стойност. "
sodtervel
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 67


« Отговор #1 -: March 18, 2010, 08:35:02 pm »

При мен не съм забелязал такова нещо-работя с последна версия на WINLOAD и нямам такива ядове. Да не би да е само с определени централи с които да не съм пробвал- със SP, Магелан и диджиплекс няма проблеми.
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #2 -: March 18, 2010, 11:20:29 pm »

Здравейте. Преди време инсталирахме новата версия на WINLOAD - а 5. нещо. След като я инсталирахме, се оказа, че тя не разпознава старите контролни панели на Paradox, които се разпознаваха от версия 4.60, на която се върнахме отново. Въпроса ми е това нормално ли е? Не би ли трябвало новите версии да поддържат старите версии на контролните панели или просто версията е била нещо бъгава?
Лек ден!

За кои стари панели говориш?
Активен
vankata
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 183



« Отговор #3 -: March 19, 2010, 03:15:57 pm »

Digiplex Evo от първите, 848, NE, и останалите панели с по стари версии на фърмуерите. Проблема се изразява в това, че програмата не иска да свърже с панела.
Активен

" Човек не може да получи, ако не даде нещо в замяна. За да получиш нещо, трябва да загубиш друго със същата стойност. "
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #4 -: March 19, 2010, 07:17:22 pm »

Работи и с тях.С 307усб/306 ли се свързваш?Провери да не си объркал серийният порт както на pc-то така и на панела.
Активен
green_smokee
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #5 -: April 02, 2010, 10:55:46 pm »

Здр. наскоро ми се получи кофти проблемче,и немога да си свързвам,устройството за програмиране на платки с лаптопа.Всеки път щом го свържа към някое usb и ми изписва намирами го като устройство { PARADOX 307usb} но немога да го инасталирам,, на компа го захапва ведната на лаптопа неще .,, моля за помощ,че вече направо изпуших от нерви. Huh? Huh? Shocked Huh?
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #6 -: April 02, 2010, 11:02:04 pm »

Иналирал ли си драйвера на лаптопа?
Активен
green_smokee
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #7 -: April 02, 2010, 11:02:58 pm »

кой драйвар може ли по подробно като за индианец, защото като си купих устройството към него нямаше диск с драйвър
« Последна редакция: April 02, 2010, 11:08:54 pm от green_smokee » Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #8 -: April 02, 2010, 11:09:28 pm »

Не на всички XP-та драйвера за конвертора 307USB се инсталира автоматично.Трябва да дръпнеш драйвера от сайт на Парадокс.Другият вариянт е да ползваш COM порта,естетвено ако лаптопа ти има такъв Smiley
Активен
green_smokee
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #9 -: April 02, 2010, 11:21:04 pm »

сега дръпнах драйвъра инсталирах го но сега  имам друг проблем неще да ми захапе USB serial port вече направо незнам какво да правя  Embarrassed
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #10 -: April 02, 2010, 11:26:42 pm »

Извади адаптера и го вкарай отново.Отиди на setup->connections->direct connection   в Winload и избери usb com порта накойто е конвертора.
Активен
green_smokee
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #11 -: April 02, 2010, 11:33:48 pm »

Ами като отида там com porta на който ми е устройството не излиза а сега ми иска да инсталирам USB serial port незнам какво става явно извънземните се ебават с мен  Huh?
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #12 -: April 02, 2010, 11:41:00 pm »

Именно usb serial com port трябва да инсталираш.Ти явно не си сложил драйвера!
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #13 -: April 02, 2010, 11:53:45 pm »

Убеди се в Device Manager че имаш исналиран USB COM PORT и чак тогава се занимавай с WInload.
Активен
green_smokee
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #14 -: April 02, 2010, 11:59:43 pm »

Проблема е че по никакъв начин не иска да го инсталира незнам защо? 

 Grin Най-после реших проблема просто трябва да се направи виртуален com port и става работата ... най сърдечни благодарности на Fatmacheto  за отделено време  Smiley
« Последна редакция: April 03, 2010, 12:11:55 am от green_smokee » Активен
Страници: [1] 2 3 Нагоре Изпечатай 
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Софтуер  |  Тема: WINLOAD? « назад напред »
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страницата е създадена за 0.037 секунди с 20 запитвания.