Форуми към сайта на "Сектрон" ООД
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
June 21, 2018, 12:01:05 pm

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Здравейте и добре дошли във форумите към сайта на "Сектрон" ООД
12069 Публикации в 813 Теми от 894 Членове
Последен член: ve4er
* Заглавна Страница Помощ Търси Календар Вход Регистрирай Изход
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Контролни панели  |  Тема: Evo 192+TM50 ресет пожарен датчик 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Надолу Изпечатай
Автор Тема: Evo 192+TM50 ресет пожарен датчик  (Прочетена 9046 пъти)
marin_sod
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 48


« -: October 12, 2014, 07:24:15 am »

Здравейте колеги,може ли някой да ми каже как да настроя PGM да ми ресетва пожарен датчик при сработването му и как става ресета,чрез код ли?Благодаря ви!
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 349


« Отговор #1 -: October 12, 2014, 07:56:09 pm »

Ресета на пожарен датчик,става обикновено с прекъсване на захранването му.Това може да се направи с релето на евото-PGM5.Програмирай го по време(20-30 секунди) при набиране на определен код.
Активен
marin_sod
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 48


« Отговор #2 -: October 13, 2014, 06:28:09 am »

Да зная че така трябвя да е да се изключи PGM за момент и пак да си върне състоянието но как да го настроя точно и как да задам че този код да управлява точно този PGM?
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 349


« Отговор #3 -: October 13, 2014, 06:02:51 pm »

На 0950-005, на 0951-000,на0952-примерно 010,или там който номер на код си избереш за ресет на пожарните датчиците.На адрес 0958 си избираш времето.На адрес 0959 1-трябва да свети,за да е по време.2 трябва да не е активно за секундите и т.н....най-добре отвори описанието за програмиране на евото и пробвай.
Активен
marin_sod
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 48


« Отговор #4 -: October 13, 2014, 08:19:29 pm »

Ще опитам,благодаря колега!
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #5 -: October 22, 2014, 04:50:35 pm »

Ако използваш двупроводно пожароизвестяване свързваш плюса към AUX+, а минуса към PGM 1.
В системни опции настройваш PGM 1 да подава захранване за пожарни датчици:  [3030] (1)
1. При К641 потребителя задържа CLEAR+ENTER за три секунди.
2. При TM50 избираш:
    MENU - от основния екран с 4 бутона;
    Control devices - от списъка с продълговати бутони
    Smoke reset - първата опция (не е необходимо да се зъдържа)
И в двата случая PGM 1 сваля захранването за около 3 секунди и ресетира пожарните датчици към него.
Само PGM 1 може да бъде използван за това, понеже освен, че подава минус като другите, той мери и преминаващият през него ток. За да го използваш трябва на зоната, която си избрал да пожарна да избереш serial#<номера на централата> и вход #255 (2 wire smoke)
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #6 -: October 24, 2014, 10:02:43 am »

CLEAR+ENTER също подава команда Smoke detector power reset която се намира в падащото меню 4 Non reportable event от менюто за програмиране на изходите.С други думи можеш да програмираш който и да е PGM да ресетва датчик с CLEAR+ENTER
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #7 -: October 24, 2014, 02:57:46 pm »

CLEAR+ENTER също подава команда Smoke detector power reset която се намира в падащото меню 4 Non reportable event от менюто за програмиране на изходите.С други думи можеш да програмираш който и да е PGM да ресетва датчик с CLEAR+ENTER
трябва да уточним дали е дву или четири проводно пожароизвестяване. При двупроводно може само PGM1
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #8 -: October 24, 2014, 05:07:02 pm »

CLEAR+ENTER генерира събитие Smoke detectоr power reset което може да бъде обвързано с всеки един PGM.Конфигурацията на зоновия вход е нещо съвсем различно и необвързано с генерирането на събитие.В случая за който говориш ти когато програмираш вход като "two wire smoke detector" тогава системата автоматично настройва PGM 1 да комуникира със съвместими двупроводни пожарни датчици и да се ресетва при генериране на събитие "smoke detector power reset" (clear+enter при k641)
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #9 -: October 25, 2014, 08:59:55 pm »

Това е така при четири проводно пожароизвестяване с релейна основа - можеш да ползваш всеки PGM за захранване на минуса на захранващите две жила и съответно релето да вържеш към която си искаш зона по другите две жила.
Двупроводното пожароизвестяване ползва само две жила за захранване на датчиците и следене на консумирания от тях ток (това не е комуникация), който се повишава при пожар. За целта можеш да ползваш само PGM1 при Евото, който като вход има виртуален номер 255.
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #10 -: October 26, 2014, 08:55:46 am »

Не колега, искам да кажа че генерирането на събитие smoke detector power reset с clear+enter си си се задейства без значение как и какво си свързал и какво си активирал в евото. Всеки един PGM настроен да реагира при това събитие както и PGM1 (ако е дефинирана зона 255 ) ще сработи.
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #11 -: October 26, 2014, 11:46:25 pm »

Не колега, искам да кажа че генерирането на събитие smoke detector power reset с clear+enter си си се задейства без значение как и какво си свързал и какво си активирал в евото. Всеки един PGM настроен да реагира при това събитие както и PGM1 (ако е дефинирана зона 255 ) ще сработи.

Съгласи ме  Grin. Просто аз малко ги конкретизирах нещата според зададения въпрос: EVO, TM50 и ресет на пожарен датчик (както и връзването му) при тази комбинация с тази клавиатура. Лично аз не знаех как става с ТМ-а и се "поразходих" из менюто за да го опиша...
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
marin_sod
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 48


« Отговор #12 -: October 28, 2014, 09:22:36 am »

Ползвам две жила за захранване и две жила за зона т.е. 4 жилно един PGM трябва да ресетне пожарния датчик а друг PGM да изкара събитие пожар към предавател!
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 349


« Отговор #13 -: October 28, 2014, 09:00:45 pm »

Божидаре,не знам защо ползваш двупроводна линия(не знам и да има такава практика).Ако е за 2 датчика,мога да те разбера,но за 15-20 и нагоре,не знам.Това значи всички датчици на хоро,а кой е сработил,не знаем. Huh?
Така,че колегата marin_sod е направил по-доброто решение. Smiley
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #14 -: October 28, 2014, 10:43:11 pm »

Не е моя приумица, просто обяснявам двете възможности, които поддържа системата. Правил съм и двата варианта. Личните ми предпочитания за малки обекти са за двупроводната система и мотивите ми са следните. При голям обект с предписание за пожароизвестяване се слага отделна пожароизвестителна централа, която ако е конвенционална така или иначе има по няколко (до 20) датчика в една зона, които пак не знаеш кои от всичките е сработил докато не се "разходиш" из обекта. Най-малките централи са 2 зонови. Пожар към СОТ-а е хибриден еднозонов вариант при достатъчно малък обект при по-малко от 20 датчици и тогава за мен е по-лесно да се пуснат двупроводни датчици с отделен пожарен кабел. Щом можеш да си позволиш по-скъпи релейни основи и окабеляване до всеки датчик и достатъчно свободни зони направи го четирипроводно, но лично на мен такъв вариант не ми се е случвал. Е, признавам, че е по-добър за ориентация, диагностика и ориентиране. Двупроводния обаче е възприет в системите за пожарна безопастност като по-надежден и безотказен - няма да се спирам на подробности.
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Страници: [1] 2 Нагоре Изпечатай 
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Контролни панели  |  Тема: Evo 192+TM50 ресет пожарен датчик « назад напред »
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страницата е създадена за 0.064 секунди с 20 запитвания.