Форуми към сайта на "Сектрон" ООД
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
February 27, 2017, 08:36:05 am

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Здравейте и добре дошли във форумите към сайта на "Сектрон" ООД
11755 Публикации в 763 Теми от 862 Членове
Последен член: steko
* Заглавна Страница Помощ Търси Календар Вход Регистрирай Изход
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Контрол на достъпа  |  CDVI  |  Тема: Проблем с комуникацията със софтуера ?? 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: Проблем с комуникацията със софтуера ??  (Прочетена 7081 пъти)
Tropos
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« -: November 22, 2014, 01:20:47 pm »

Здравейте колеги. Инсталирах Centaur 5.0 на стациоанрен компютър с ОС Windows 7 Home Basic. Трябва да направя наобходимите настройки за вратите, но проблема е, че ми дава проблем с комуникацията с COM 1 . Купих отделно сериен кабел с DB9 куплунг, връзвам се с COM 1 на PC-то, давам connect и след малко ми изписва проблем с комуникацията. Някой да помогне ?
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1223


Консултант "Техническа Поддръжка" Сектрон ООД


WWW
« Отговор #1 -: November 27, 2014, 02:01:32 am »

Хъммм а долу в трейчето на компа като цъкнеш на иконката на сървизите на кентавър дава ли че вървят?
Активен
danny
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 259


« Отговор #2 -: November 27, 2014, 12:16:26 pm »

Здравейте колеги. Инсталирах Centaur 5.0 на стациоанрен компютър с ОС Windows 7 Home Basic. Трябва да направя наобходимите настройки за вратите, но проблема е, че ми дава проблем с комуникацията с COM 1 . Купих отделно сериен кабел с DB9 куплунг, връзвам се с COM 1 на PC-то, давам connect и след малко ми изписва проблем с комуникацията. Някой да помогне ?

1. RS Кабела трябва да е кръстосан (2-3, 3-2, 5-5)
2. От лявата страна има едни джъмпери - трябва да бъдат на Low, а EOL джъмпера трябва да е включен
3. Виж на каква скорост е сложен контролера (от Dip суичовете)
Активен
Tropos
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #3 -: November 27, 2014, 10:12:28 pm »

Благодаря за отговорите колеги. Сървизите си вървят и на Кентавъра и на базата данни. Скоростта е 19200, джъмперите също са сложени правилно. Остава проблема да е в кабела, защото ми доставиха контролер без кабел и си купих от Конрад, който най-вероятно не е кръстосан.
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1223


Консултант "Техническа Поддръжка" Сектрон ООД


WWW
« Отговор #4 -: November 28, 2014, 02:01:32 am »

Null модем ги водят кръстосаните, и виж джъмпера да е на low.
Активен
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Контрол на достъпа  |  CDVI  |  Тема: Проблем с комуникацията със софтуера ?? « назад напред »
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страницата е създадена за 0.061 секунди с 20 запитвания.