Форуми към сайта на "Сектрон" ООД
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
August 18, 2018, 10:03:23 am

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Здравейте и добре дошли във форумите към сайта на "Сектрон" ООД
12087 Публикации в 816 Теми от 899 Членове
Последен член: gvarbanov
* Заглавна Страница Помощ Търси Календар Вход Регистрирай Изход
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Контролни панели  |  Тема: Проблем със EVO 192 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: Проблем със EVO 192  (Прочетена 3889 пъти)
vaiper
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50



« -: December 12, 2016, 07:18:37 pm »

Здравейте колеги монтирах EVO 192 с 5 клавиатури К 641 2 PGM разширители и 3 зонови разширителя ZX8 като зоновите разширители са със отделни захранвания 9бр бус датчици DM 70 и 16 бр бус датчициDM 50 и около 20-25 DG 55 към разширителите.Основните разклонения по бус са като цяло 2 като едното разклонение и то се разклонява на две.Но централата почна да прави проблем като влизаш в инженерен режим въвеждаш кода замръзва за няколко секунди и в повечето случаи пише че е в програмен режим и ме изхвърля същото става и с потребителския код. Едната клавиатура която е на разклонението което се разклонява на две влизам в инженерен режим и в момента в които вляза във секция 4003 ми изписва комуникационен проблем обади се на техник  и след няколко минути се оправя явно се товари по бус шината.Някои може ли да даде идея как може  да се отстрани този проблем.
Активен
hoptrop123
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 147



« Отговор #1 -: December 13, 2016, 11:56:08 pm »

Шината не обича дървовидна структора мери в края на шината на отклоненията волтажа но гледам че захранването е подсилено добре  Huh? дано е на подходящо място Wink
Активен

на света има достатачно за всички но не и за алчноста на всеки Smiley
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 162


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #2 -: December 14, 2016, 12:23:14 am »

Шината обича също екраниран кабел заземен само в една точка. Tongue
Колегата е прав - провери си напрежението в най-далечната точка.
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #3 -: December 14, 2016, 10:06:00 am »

Първо си направи ъпдейт на клавиатурите. 2.55 оправя подобни проблеми:

K641 firmware version 2.55 released
Temporary Loss of Communication with the Keypad
In larger installations of approximately 10+ modules and/or with long cable
runs:
1) Experiencing random and temporary communication fail on the
keypad
2) The keypad becomes unresponsive temporarily
3) The system is slow to respond to keypad input

След това както колегите казват - опитай да избягваш голямото разклонение на бъса или ако не можеш слагай Хъб.


Активен
vaiper
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50



« Отговор #4 -: December 14, 2016, 07:13:07 pm »

ок мерси за отговорите ще пробвам.
Активен
Ivan.Ivanov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


« Отговор #5 -: April 19, 2017, 07:32:43 pm »

Здравейте,

EVO192, K641LX и REM15. Има зададено entry delay and exit delay. Когато пускам под охрана от клавиатурата (Regular arm), изходното време тече. Когато пускам под охрана от REM15 (Regular arm) няма изходно време. При един и същи режим на охрана, в единия случай има exit delay, а от дистанционното се поема моментално. Така ли си е по принцип?
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 162


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #6 -: April 19, 2017, 11:25:14 pm »

Така е заводската настройка.
Секция [3x25] опция 8 - където "х" ти е партишъна от 1 до 8. Т.е. при всеки партишън е индивидуално.
No exit delay when arming with remote control (Без изходно закъснение при включване с дистанционно).
Идеята е, че обикновенно с дистанционно се включва/изключва отвън и закъснение не необходимо.
Ако имаш двупосочно дистанционно като REM2, индикация или клавиатурата се вижда (или чува) отвън е ОК.
Иначе можеш да ползваш опцията bell squawk ("квакане" на сирената) като на автоаларма:
[3х24] - опция 6: Bell squawk upon remote arming/disarming.
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Ivan.Ivanov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


« Отговор #7 -: April 20, 2017, 01:26:16 pm »

Така е заводската настройка.
Секция [3x25] опция 8 - където "х" ти е партишъна от 1 до 8. Т.е. при всеки партишън е индивидуално.
No exit delay when arming with remote control (Без изходно закъснение при включване с дистанционно).
Идеята е, че обикновенно с дистанционно се включва/изключва отвън и закъснение не необходимо.
Ако имаш двупосочно дистанционно като REM2, индикация или клавиатурата се вижда (или чува) отвън е ОК.
Иначе можеш да ползваш опцията bell squawk ("квакане" на сирената) като на автоаларма:
[3х24] - опция 6: Bell squawk upon remote arming/disarming.

Благодаря !!!
Активен
Ivan.Ivanov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


« Отговор #8 -: June 03, 2017, 10:39:52 am »

Здравейте,

EVO192 може ли да работи без клавиатура? Идеята ми е да има три зонови разширителя и три области (Area1, Aarea2 и Area3). За всяка област отделен разширител. Да монтирам два RTX3 модула като към единия да назнача разширители 1 и 2, съотвено за Area1 и Area2, а към другия разширител 3 за Area3. И по този начин чрез двупосочно дистанционно REM2 да се спира и пуска под охрана. И така да избегнем клавиатурата. Възможен ли е замисъла ми? Благодаря предварително!
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #9 -: June 05, 2017, 10:30:46 am »

Може!
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 350


« Отговор #10 -: June 05, 2017, 11:04:16 pm »

До колкото си спомням REM2 следи състоянието само на първа група.Към RTX3-а може да назначаваш само радиодатчици и дистанционни,разширителите се назначават към контролния панел.
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #11 -: June 05, 2017, 11:20:14 pm »

Трябва му само един RTX. Rem 2 или rem 25 показва статуса на групата към ковто е назначен потребителския код или ако е назначен към повече от една показва дали някоя от тях е включвна или не. В тази комбинация с едно дистанционнно ще може да включва и изключва всички групи едновременно.
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 350


« Отговор #12 -: June 06, 2017, 07:03:41 am »

Да исках да кажа,че ако дистанционното е назначено за повече от една група,показва състоянието на първата..... Huh?....но може и да бъркам.
Активен
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Контролни панели  |  Тема: Проблем със EVO 192 « назад напред »
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страницата е създадена за 0.053 секунди с 20 запитвания.