Форуми към сайта на "Сектрон" ООД
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
June 27, 2017, 10:34:50 am

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Здравейте и добре дошли във форумите към сайта на "Сектрон" ООД
11878 Публикации в 779 Теми от 869 Членове
Последен член: Саламандър ДАС
* Заглавна Страница Помощ Търси Календар Вход Регистрирай Изход
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Модули и аксесоари  |  Тема: Интегриране на Home Automation System 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: Интегриране на Home Automation System  (Прочетена 1920 пъти)
skirchev
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« -: January 03, 2017, 11:55:26 am »

Здравейте,
Опитвам се да интегрирам модул PRT3 към работеща SP1738 v2.40. Индикацията за комуникационната шина показва че има връзка между контролния панел и модула, но на серийния порт не се получава нищо. Индикацията на модула (SERIAL USB) също не показва активност. Серийният порт (RS232 или USB) е свързан към PC.
Според документацията би трябвало след програмиране на секции 550 - 553 да принтира състоянията на зоните. Тест бутона също не отреагира.
Ако някой има опит би ли помогнал!
Активен
hoptrop123
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 139



« Отговор #1 -: January 03, 2017, 01:47:42 pm »

Забрави това да тръбне с този модул  в 1728 може да се влезне само през вградения тел.ком. просто си вземи по съвременен панел и кл. 1728 е на 16 години Cheesy и през това време нещата много се промениша  Huh?
Активен

на света има достатачно за всички но не и за алчноста на всеки Smiley
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1255


Product Specialist Non Video Products - HIKVISION


WWW
« Отговор #2 -: January 03, 2017, 02:16:32 pm »

Здрасти,

А опитали да слушаш с хипертерминал на серийния порт?

@hoptrop123 става въпрос за 1738, но дори и 1728 поддържа PRT3.
Активен
skirchev
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« Отговор #3 -: January 03, 2017, 02:51:19 pm »

Опитах. Но дори и с осцилоскоп не се забелязва активност. От техническия отдел на Sectron ми отговориха че модула се поддържа от 1738. Не би ли трябвало тест бутона да играе някаква роля?
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1255


Product Specialist Non Video Products - HIKVISION


WWW
« Отговор #4 -: January 03, 2017, 03:01:38 pm »

Test Бутона е за принтиране на тестова страница и би трябвало да пусне тестовата страница на серийния порт. Сигурен ли си, че си на правилния baudrate? По подразбиране не 2400 освен ако не си го променил.
Активен
skirchev
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« Отговор #5 -: January 03, 2017, 03:22:27 pm »

550 - [12*45*78]
551 - [12345678]
552 - [12345678]
553 - [12******]

Това би трябвало да активира 9600, нали?
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1255


Product Specialist Non Video Products - HIKVISION


WWW
« Отговор #6 -: January 03, 2017, 04:25:45 pm »

Да, 3 трябва да е OFF. Всичко изглежда наред, пробвай да спрещ тока на панела за 10, 15 секунди. Друго не се сещам...
Активен
skirchev
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« Отговор #7 -: January 03, 2017, 04:28:53 pm »

Ще пробвам, благодаря за помощта. Ако не стане, ще проверя в сектрон дали ще обслужат гаранционно модула.
Активен
skirchev
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« Отговор #8 -: January 11, 2017, 11:33:13 am »

Смених контролния панел с EVO192. Програмирането на модула е значително по-сложно Smiley След програмиране на секцията за PRT3 се забелязва индикация на активност по серийния порт. Ще го пробвам с кабел към Raspberry като ми остане време.
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1255


Product Specialist Non Video Products - HIKVISION


WWW
« Отговор #9 -: January 11, 2017, 06:03:39 pm »

Успех,

А към какъв софтуер се опитваш да го свържеш?
Активен
skirchev
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« Отговор #10 -: January 13, 2017, 11:08:15 am »

В момента само към терминал. Ползвам minicom. След връзка през USB към Linux излизат съобщенията. Те са от вид: G000N001A001
Идеята е да се интегрира с Raspberry Pi, но TTL нивата изглежда са 12v, така че сега чака преобразувател към 3.3v и тогава ще го тествам с Raspberry-то.
Благодаря за помощта!
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1255


Product Specialist Non Video Products - HIKVISION


WWW
« Отговор #11 -: January 13, 2017, 11:16:19 am »

Супер!  Успех и ще се радваме да ни държиш в течение Smiley
Активен
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Модули и аксесоари  |  Тема: Интегриране на Home Automation System « назад напред »
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страницата е създадена за 0.09 секунди с 21 запитвания.