Форуми към сайта на "Сектрон" ООД
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
May 22, 2018, 04:40:51 am

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Здравейте и добре дошли във форумите към сайта на "Сектрон" ООД
12051 Публикации в 807 Теми от 890 Членове
Последен член: ddobrev
* Заглавна Страница Помощ Търси Календар Вход Регистрирай Изход
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Модули и аксесоари  |  Тема: Ip150 v4.0 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: Ip150 v4.0  (Прочетена 4317 пъти)
mcankov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« -: May 13, 2017, 01:15:38 pm »

Здравейте, ip150 v4.0 може ли да работи с paradoxmyhome и с babyware?
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #1 -: May 17, 2017, 06:15:22 pm »

С paradoxmyhome.com принципно не работи: регистрира се, но остава със статус "polling" и не се опреснява IP адреса при следваща промяна (което е всъщност идеята на сайта).
С Babyware работи, при новата версия обаче няма опция за въвеждане на IP адрес или paradoxmyhome име, а само име на сайта по новия SWAN сървър или сериен номер на панела (вероятно при свързване по локална мрежа).
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #2 -: May 19, 2017, 11:12:44 am »

Здравейте, ip150 v4.0 може ли да работи с paradoxmyhome и с babyware?

Здравей,

4.0 не работи с paradoxmyhome  а само със SWAN cloud и с последната версия на Babyware.
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #3 -: May 22, 2017, 07:27:14 pm »

а, нищо му няма и с не последни версии на BabyWare, стига да работиш с реален IP
« Последна редакция: May 22, 2017, 08:15:12 pm от Божидар Христев » Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #4 -: May 26, 2017, 09:38:20 am »

4.0 работи само през cloud. До колкото виждам с последните версии на babyware вече може да използваш модул с 3.01 и тогава да работиш през IP.
Активен
Ivan.Ivanov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


« Отговор #5 -: July 09, 2017, 08:35:33 pm »

Здравейте,
може ли малко помощ с новата версия на IP150. Бях със стара версия и реших да я ъпдейтна до 4.0. Допреди това си влизах и през Paradoxmyhome и през IP, нямах проблеми.
Изтеглих си мобилното приложение Insit Gold, създадох си акаунт, когато въведох серийния номер на контролния панел ми откри IP150, избрах безплатния едномесечен тестов период, получих потвърждаващите имейли. Дотук всичко нормално. И след това, когато отворя Insite Gold ми иска User Code. Въвеждам го, но не мога да се свържа (бутона Connect стои сив, все едно е неактивен). Най-интересното е, че не мога да се свържа с контролния панел по-никакъв начин, дори и през серийния порт.
При опит през IP/Panel SN ми изкарва това /първата снимка/
При опит през IP/DNS отново същото съобщение
При опит през серийния порт това  /втората снимка/

Може ли някой да ми каже къде бъркам?  Huh? Huh?

« Последна редакция: July 09, 2017, 08:40:55 pm от Ivan.Ivanov » Активен
Valentin Todorov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #6 -: July 10, 2017, 08:09:21 am »

Здравей,
Ако си променил паролата на модула, която по подразбиране е paradox на някоя друга от там ти е проблема.
 
Активен
Ivan.Ivanov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


« Отговор #7 -: July 10, 2017, 08:43:22 am »

Здравей,
Ако си променил паролата на модула, която по подразбиране е paradox на някоя друга от там ти е проблема.
 

Да, паролата ми е друга. Ще я сменя на paradox, и ще видя какво ще стане. Но защо не мога да се свържа и през серийния порт чрез 307USB? Там IP 150 нали не играе роля...
Активен
Valentin Todorov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #8 -: July 10, 2017, 04:27:18 pm »

Вероятно си избрал грешен сериен порт.
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #9 -: July 10, 2017, 11:22:58 pm »

При грешено избран порт дава:
Opening port TimeOut
Connection failed Error

Според мен като гледам картинката си сменил идентификатора на панела и/или паролата за връзка с компа.
Заводски и двете са четири нули: 0000

Въведи ги в списъка с акаути преди да избереш бутона Connect.
Виж: panel ID.png

или като се свържеш с панела може да ги промениш с десен бутон върху панела:
Properties / Reporting / PC comunication
Виж: panel ID set.png

Ако не ги знаеш влез с инсталър кода на секции:
[3011] Panel identification
[3012]  PC password

Ако нямаш инсталър код - ресетвай панела
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Ivan.Ivanov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


« Отговор #10 -: July 11, 2017, 07:14:03 am »

При грешено избран порт дава:
Opening port TimeOut
Connection failed Error

Според мен като гледам картинката си сменил идентификатора на панела и/или паролата за връзка с компа.
Заводски и двете са четири нули: 0000

Въведи ги в списъка с акаути преди да избереш бутона Connect.
Виж: panel ID.png

или като се свържеш с панела може да ги промениш с десен бутон върху панела:
Properties / Reporting / PC comunication
Виж: panel ID set.png

Ако не ги знаеш влез с инсталър кода на секции:
[3011] Panel identification
[3012]  PC password

Ако нямаш инсталър код - ресетвай панела

Много, много благодаря!
Проблема се оказа наистина в идентификатора на панела. Не съм го сменял, просто преди да натисна бутона Connect е трябвало да го напиша в празното поле.
Оправи се и проблема със свързването през IP модула - след като се свързах веднъж през Babyware, нямаше проблем и чрез Insite Gold.
 
Активен
Ivan.Ivanov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


« Отговор #11 -: September 08, 2017, 05:09:21 am »

Здравейте,
Как мога да сменя паролата на IP150, версия 4.10.

Благодаря предварително!
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 161


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #12 -: September 08, 2017, 05:44:24 am »

През web интерфейса. Ще ти поиска:
     Panel user code [1234] - е кода на централата
     Module password [paradox] - е паролата на IP150
При успешно първоначално свързване ти предлага да я смениш.
Ако откажеш впоследствие можеш да я смениш от менюто на web интерфейса:
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Ivan.Ivanov
Новак
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


« Отговор #13 -: September 09, 2017, 10:35:17 am »

През web интерфейса. Ще ти поиска:
     Panel user code [1234] - е кода на централата
     Module password [paradox] - е паролата на IP150
При успешно първоначално свързване ти предлага да я смениш.
Ако откажеш впоследствие можеш да я смениш от менюто на web интерфейса:

Но това не е версия 4.10. При 4.10, през web Интерфейса ми иска само user code. И когато се свържа, няма никъде опция за смяна на параолата на модула.

Активен
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Модули и аксесоари  |  Тема: Ip150 v4.0 « назад напред »
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страницата е създадена за 0.05 секунди с 20 запитвания.