Форуми към сайта на "Сектрон" ООД
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
September 22, 2018, 07:16:29 pm

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Здравейте и добре дошли във форумите към сайта на "Сектрон" ООД
12094 Публикации в 819 Теми от 900 Членове
Последен член: gvarbanov
* Заглавна Страница Помощ Търси Календар Вход Регистрирай Изход
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Контролни панели  |  Тема: Проблемен RTX3 ???? 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] 2 Надолу Изпечатай
Автор Тема: Проблемен RTX3 ????  (Прочетена 4283 пъти)
1115
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52


« -: May 16, 2017, 07:40:20 am »

Отвреме на време RTX3 свързан към  EVO192 дава следната грешка:
Module trouble: RF Interference : (сериен номер на RTX_a)

след време :
Module trouble restore: RF Interference : (сериен номер на RTX_a)

няма закономерност - 2...3 пъти дневно, после месец няма проблем, после през ден. Веднъж 6 месеца нямаше грижа.
На какво може да се дължи това. Сменяни са фърмуери, само Евото и РТХ не са заменяни.

Нужна ли е по-подробна информация?
Активен
Божидар Христев
Full Member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 162


инж. електрончик към "Юрий Гагарин" АД


WWW
« Отговор #1 -: May 17, 2017, 06:39:23 pm »

Имаш нещо, което смущава приемника: или подобен RTX3 на близък обект или някакъв източник на смущение.
Пробвай да преместиш RTX3-а или поне да му накривиш антените. Не е за пренебрегване и използването на екраниран кабел между централата и модула заземен само откъм централата и без разклонения.
Активен

"Електронната апаратура работи благодарение на белият пушек, който е в нея. Когато белият пушек напусне електронната апаратура, тя спира да работи!"

Постулат на Хорнер за петте удара: "Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
1115
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 52


« Отговор #2 -: May 18, 2017, 03:44:26 am »

Кабела е екраниран, но не е заземен. Ще го направя.
Дължината му е обаче 20см. Сградата е склад и не се ползва често, което намалява вероятността от смущения породени от електрическата мрежа.
В близост вероятно има и друг RTX - не е на повече от 18м.
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #3 -: May 19, 2017, 11:10:57 am »

За зъжаление 433 а пренаситена честота и този проблем е често срещан. Просто премахни рапортуването на този проблем.
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 352


« Отговор #4 -: June 06, 2017, 08:28:02 am »

Не съм се сблъсквал с такъв проблем на RTX.Според мен,ако това не е нещо софтуерно,то следва че RTX-а приема две радиочестоти,които се наслагват.Но в описанието на RTX-а пише,че ползваната честота за приемане и предаване е една и съща(симплекс),разнесена във времето.А такава интерференция може да се установи само от приемника.Но няма как приемника на RTX-а да разбере това наслагване на тези честоти(това става със скъпа и специализирана апаратура)....Та най-вероято е проблемния RTX да приема едновременно различни протоколи,каквито би трябвало да бъдат на другия RTX и някой от датчиците в района,или някое дистанционно или друго устройство поддържащо протокола МАГЕЛАН....но това е само едно мое предположение,а варианти за решение предполагам има,сещам се за наблюдение на светодиодите на  RTX-а,които следят показват състоянието на радиосигнала...явно това не е най-добрия вариант Cheesy,но сигурно има и други.
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #5 -: June 15, 2017, 12:49:43 pm »

За съжаление няма никakва информация как точно установява този проблем RTX3 при положение,че датчиците са с еднопосочна комуникация. При системите с двупосочна това е много по лесно. така или иначе 433 MHz e доста наситена честота и до някъде това коеот се случва  е нормално.
« Последна редакция: June 15, 2017, 07:20:32 pm от Fatmacheto » Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 352


« Отговор #6 -: June 15, 2017, 07:07:37 pm »

Както писа 1115,в близост има и друг RTX.Taka че проблема може да идва от него.И пак да кажа интерференция е наслагване(насищане...) на радиовълни,обикновено с една и съща честота,но RTX-а няма как да установи този проблем...
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #7 -: June 15, 2017, 07:25:46 pm »

Колега аз също съм електронен инженер, проблeма може и най вероятно да идва от многото различни системи и устройства които работят на 433 MHz, по добрите безжични системи работят на 868 MHz имемно заради това. Иначе за RTX-а си прав, няма как да разбере но ако беше с двупосочна комуникация можеше да попита датчика на определен интервал да има връзка и тогава д апрецени дали да продължи да държи активен порблема с интерференцията. Тази опция за мен е направена само поради липсата на двупосочна комуникация и е абсолютно безмислена.
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 352


« Отговор #8 -: June 16, 2017, 08:21:01 am »

Това е само едно предположение... Smiley.Според мен ако е радиосмущение,би следвало да изпише RF jamming,което би било предизвикано повишено входно ниво на антената.И трябва да изчезне,ако се деактивира функцията RF jamming supervision.
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #9 -: June 16, 2017, 08:37:19 am »

Между другото съм виждал как покрай сгради на  военна полиция магелани да не работят на повече от 20 сантиметра ...
« Последна редакция: June 16, 2017, 03:56:36 pm от Fatmacheto » Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 352


« Отговор #10 -: June 16, 2017, 03:46:55 pm »

Не работят,в какъв смисъл,какво изписват като повреда....
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #11 -: June 16, 2017, 03:59:48 pm »

Ххахахаха каква повреда да изпише колега Smiley Това е еднопосочна система или стига сигнала до панела или не. В случая честотата най-вероятно беше заглушавана.
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 352


« Отговор #12 -: June 16, 2017, 04:07:53 pm »

Ами след като е заглушавана,нали трябва да ти изпише като ПОВРЕДА RF jamming или поне изтървани ТЕСТОВЕ от радиодатчиците.А и не виждам двупосочната връзка с какво ще ти помогне...
Активен
Fatmacheto
Администратор
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1263


Product Specialist ACS and VIS - HIKVISION Europe


WWW
« Отговор #13 -: June 16, 2017, 04:15:43 pm »

Няма тестове от датчиците защото няма връзка с тях и никога не е имало поради по-горната причина. Двупосочната връзка ще ти помогне с това че датчиците няма да получат подвърждение от панела за установена връзка или переодични тестове и ще минат във проблемно мигащо състояние а не да си мислиш, че щом си светкат си работят нормално...
Активен
qwerty
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 352


« Отговор #14 -: June 16, 2017, 04:18:53 pm »

А защо не ти изписва,че няма тест от датчиците.Защо не изписва заглушаване на ефира.....
Активен
Страници: [1] 2 Нагоре Изпечатай 
Форуми към сайта на "Сектрон" ООД  |  Сигнално-охранителна техника  |  Контролни панели  |  Тема: Проблемен RTX3 ???? « назад напред »
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Страницата е създадена за 0.05 секунди с 20 запитвания.